Spillkveld hos Melissa

Denne lørdagen var det spillkveld hos Melissa, og gjestene var Morten, Charlotte, Lina, Håvard og meg. Først ut var Power Grid i Frankrike.

I Power Grid er det bare en tilfeldighetsfaktor i spillet, nemlig rekkefølgen kraftverkene blir tilgjengelig.  Som vanlig ble spillet påvirket av dette; i andre runde fikk de to siste spillerene kjøpt meget effektive kraftverk fra 30-serien. Sammen med høy forsyning grunnet 6 spillere førte dette til veldig lave driftskostnader på kraftverkene.

Videre i spillet var det mange gode kraftverk som ventet i fremtidsmarkedet, og veldig dårlige som var tilgjengelige for salg. Resultatet av dette var kjøps-vegring, ingen hadde lyst til at de bak skulle få gode kraftverk. Mot slutten av spillet var det derfor ganske akkutt mangel på kapasitet blant spillerene; Morten ledet og fikk seg 13 i nest siste runde. Dette førte til at resten av spillerene mobiliserte sånn at han ikke fikk mulighet til å bygge ut til 14 byer og avslutte spillet.

Runden etter kjøpte Melissa som nest-siste spiller et av de svake kraftverkene, slik at hun og kom opp i 13 i kapasitet, og startet med det Step 3 slik at Morten kunne avslutte spillet om han ville. Håvard var sistemann til å kjøpe kraftverk, og kapret en 6-kapasitet slik at han også kom opp i 13. Vi andre tre stod igjen med 11 og 10, og dermed ingen sjanse til å vinne. Håvard og Melissa bygget bare opp til 13, så det var litt spenning om Morten ville ta ekstra-kostnaden på å bygge opp til 14 for å avslutte spillet. Han gjorde det, og vinneren måtte kåres av pengetelling: Håvard vant med ca 160, morten hadde run 150 og Melissa rundt 100.

Etterpå ville jentene spille Settlers of Catan: Cities & Knights. Håvard og meg er rimelig lei av det spillet, så vi satte oss heller ned for å lære oss Le Havre, mens Morten ble med jentene. Vi ble endel klokere på reglene og mekanikken i Le Havre, og ble enige om at det kommer til å bli et gøyt spill når vi forstår det bedre. På Settlers bordet vant til slutt Charlotte, uten at jeg kan si stort om hvordan spillet foregikk.

Reklamer
Published in: on mars 28, 2010 at 11:53  Legg igjen en kommentar  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/03/28/spillkveld-hos-melissa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: