En liten spillkveld

På tirsdag tok Anders R initiativ til en liten spillerunde; men han glemte å ta med Railroad Tycoon til meg. Ikke noe problem, Håvard og jeg var allerede i ferd med å sette opp Civilization når gjestene kom, og alle var innstil på å prøve det, selv om enkelte ikke hadde prøvd før. Personlig er det første gang jeg spiller med 6 civer slik at vi bruker hele kartet, så jeg var spent på hvordan den opplevelsen ville være.

Kristoffer var førstemann til å velge civ, og gikk for nybegynner-vennlige Egypt. Jannicke var neste, og gikk for den andre favoritten; Babylon. Øystein L plukket Italy, mens Håvard tok Asia for å legge nødvendig press på Babylon. Når Anders så tok Thrace (Kreta), så falt valget mitt ganske naturlig på Thrace (Balkan); Afrika hadde vært et alternativ om ikke både Italy og Egypt var i spill. Starten gikk relativt fredelig for seg, men Asia klarte å legge ekstremt press på Bablyon (en liten forskjell i erfaring på spillerende kanskje).

Spillet forløp videre som det mest fredelige jeg noen gang har sett; det var knapt nok noe knuffing på grensene og folk var fornøyde med grense-opptrekkingene. Håvard presset sine naboer aggressivt og fikk masser av gode bysteder; selv klarte jeg å kapre hele fastlands-europa (minus Italia) uten noen motstand. Babylon og Egypt konkurrerte hardt om det hellige land, med litt innblanding fra Asia; desverre måtte Kristoffer gå tidlig så den konflikten ble aldri noe stort utav. Mot slutten av spillet ble Thrace hardt rammet av flere katastrofer; blant annet en borgerkrig, og Anders valgte å emgrere over til Egypt sine nå relativt tomme områder.

Desverre ble klokken så mye at vi måtte avslutte rundt her; Stillingen endte som følger:

  • Håvard: Asia; 900 i Tech, 6 byer; -0 AST = 1200
  • Øystein: Thrace ; 685 i Tech,5 Byer; -0 AST = 935
  • Jannicke: Babylon; 390 i Tech, 8 byer; -2 AST = 590
  • Øystein L: Italy; 385 i Tech, 5 byer; -2 AST = 435
  • Anders R: Crete; 315 i Tech, 3 byer; -1 AST;  = 415
  • Kristoffer: Egypt; DNF

En meget underholdende og fredelig (til en stor forandring) runde; ble litt preget av at nybegynnerene ikke helt hadde forstått hvor viktig det er med handel. Selv hadde jeg problemer med å få den siste finishen på seriene mine; den eneste jeg var skikkelig fornøyd med var 7 salt og 5 iron i samme runde.

Reklamer
Published in: on april 1, 2010 at 16:29  Legg igjen en kommentar  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/04/01/en-liten-spillkveld/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: