Twilight Pandemic

På lørdag inviterte jeg til middag og brettspill; Morten og Anders dukket opp mens Håvard skulle leke onkel. Etter maten tok vi en liten runde Pandemic mens vi ventet på Håvard som var feilinformert om tiden skulle dukke opp.

Pandemic er endel vanskeligere med tre spillere enn to, ettersom det blir mere infeksjon mellom hver gang det er en spiller sin tur. Dette gjør at man dekker mere av brettet, men det blir mere å renske opp for hver spiller, slik at det blir vanskelig å unngå utbrudd. Etter å ha oppdaget to kurer på en runde, vant vi såvidt med 4 utbrudd og masse sykdom på brettet:

Pandemic

Håvard kom akkurat i tide til å være med på å sette opp galaksen i Twilight Imperium; Anders og Undertegnede fikk mange gode systemer å plassere ut mens Håvard og Morten var mer uheldige. Den eneste sabotasjen som skjedde under oppsett var at Håvard plasserte et tomt system inntil hjemsystemet mitt. Morten hadde ikke nok planeter til å fylle opp rundt seg selv, så fikk plassert et tomt system i slutten.

  • Anders (Svart): The Yin Brotherhood; En «aggressiv» rase, noe Anders spilte for full effekt.
  • Håvard (Gul): The Emirates of Hacan; Spesialister innen handel.
  • Morten (Blå): Federation of Sol; Starter med 2 carriers og masse ground forces, som gir potensiale for god utvidelse i starten.
  • Øystein (Lilla): Universities of Jol-Nar; starter svak i kampen men har potensiale til å bli veldig god gjennom teknologi, som skulle vise seg å bli nøkkelen til dette spillet.

Runde 1: Jol-Nar begynner med kun 2 ground troops men 2 carriers; jeg hadde tre systemer med doble planeter rundt meg og for å få tatt to av disse trengte jeg å bygge nye bakketropper. Heldigvis hadde jeg Imperial II, som lar meg bygge uten å aktivere. Morten og Anders tok sine hjemplaneter, mens Håvard brukte warfare til å kolonisere den eneste veien han hadde gode planeter, mot Anders. Håvard valgte tech-strategi og kjørte den før jeg hadde skaffet ressurser til å handle, et meget klokt trekk. Alle tok victory point for å ta over 3 planeter på en runde.

Runde 2: Anders likte ikke Håvard sin ekspansjon mot sitt område, og sendte sin flåte for å ta tilbake grenseplanetene Håvard tok forrige runde. En kombinasjon av litt uflaks med terningene, litt standhaftighet og litt lite styrker gjorde at han selv mistet sine styker, og Håvard kunne flytte inn og ta over endel av planetene Anders hadde okkupert tidligere. Morten og meg fortsatte vår fredelige ekspansjon i nabolagene; denne runden brukte jeg igjen Imperial II men for å ta flere objective-kort, og kjøpte teknologi for å handle inn integrated economy neste runde; dette hadde bonus-effekten at jeg fikk en tech i hver farge samt 3 i en farge (gule), som var krav for objectives. Tilsammen claimet jeg 4 objectives; Håvard og Morten fikk 1 mens Anders fikk ingen.

Runde 3: Anders sverget hevn for at Håvard hadde utnyttet den mislykkete invasjonen til å ta litt grunn; Desverre for Anders plukket han warfare og Håvard diplomacy, så når runden startet kunne Håvard åpne med at Anders ikke kunne angripe denne runden. Innimellom kludring for å få opp boksekampen på tv, sverget Anders videre hevn, og betalte i dyre dommer av både command points og ressurser for å bygge flåte denne gangen. Morten begynte etterhvert å bygge opp en stor og stygg invasjonsflåte; jeg er usikker på hvilket mål den hadde men neste runde kunne han enten tatt Håvard, meg eller Mecatol Rex.

Selv kjørte jeg political og logistics; åpnet med en avstemming om å dele på tech eller bryte handelsavtaler. Alle var enig i at gratis tech var best, og jeg plukket opp det jeg trengte for å kunne researche War Sun. Ettersom morten var snill nok til å kjøre Tech tidlig denne runden, fikk jeg plukket opp War Sun og Integrated Economy før det var byggetid; så jeg fikk faktisk ut en War Sun med fightere i et uaktivert system. Håvard fikk og ut en War Sun på tilsvarendes måte. Ettersom Anders var så fokusert på Håvard, fikk min War Sun lov til å okkupere en av nabo-planetene til hjemsystemet hans, og med min siste action (såvidt etter at Morten hadde gjort sine) okkuperte jeg et nabosystem til Morten også. Dette fullførte mitt hemmelige mål, og når jeg kunne sanke inn 3 poeng for å okkupere 11 planeter fikk jeg akkurat nok poeng til å vinne i runde 3.

Twilight Imperium

Det må sies at mål-kortene denne gangen var som skapt for universities; 3 av de gikk på tech og når jeg i tillegg fikk fred fra naboene til å utvide meg i sikkerhet så hadde jeg en formidabel flåte på slutten: 3 dreadnaughts og 1 war sun. Det var artig å få spille TI igjen; men neste gang håper jeg at alle er mer fokusert på spillet og mindre på andre ting, det skader balansen i spillet når enkelte ikke går inn for å gjøre sitt beste.

Reklamer
Published in: on april 5, 2010 at 19:16  Comments (2)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/04/05/twilight-pandemic/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Pandemic er ganske artig. Skulle gjerne spillt TI igjen.

    • Vi håper å få spilt det litt oftere nå; det vil kutte betraktelig ned på tiden når folk kommer litt inn i flyten.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: