TNTF #6

Etter noen ukers opphold, var det på tide med en ny runde torsdags-spilling. Denne gangen fikk jeg besøk Håvard og Anders R. Når jeg var i Oslo tidligere i vår, plukket jeg opp de alternative kraftverkene til Power Grid, så vi fant ut vi skulle prøve de. Vi prøvde og et nytt brett denne gangen, Italia.

Vi valgte de tre midtre regionene; unngikk de to nordlige og den sørligste. Alle tre valgte å begynne i den nordlige halvparten av kartet, hvor det var billige  forbindelser. Selv klarte jeg (Lilla) å sikre meg de fleste av de billige forbindelsene, og kraftverk som var veldig billige til å drive de. Prisen for dette var å bli bygget inne, så jeg hadde kun 5 byer i step 1 mens Håvard (Rød) og Anders (Svart) hadde muligheter til å utvide seg sørover.

Ettersom de brukte noen runder på å bygge seg opp til 7 mens jeg stod og tjente penger, gikk jeg rett opp til 11 byer den runden step 2 startet. Vi hadde faktisk kjøpt så mange kraftverk, at step 3 startet runden etter step 2. På slutten var det veldig trangt om kapasitet; Anders og jeg klarte å få kjøpt oss opp til å oppnå 17 (Anders hadde trengt å kjøpe enda et plant i neste runde); mens Håvard kom opp i 16. Derimot hadde ikke Anders eller jeg penger til å bygge nok byer den runden, mens Håvard bygget opp til 17 og avsluttet og vant spillet.

Konklusjon:

  • Kartet: Italia var et spennende kart; forbindelseskostnadene og geografien førte til en annerledes oppdeling av kartet.
  • Nye kraftverk: Den største forskjellen, var at vi følte at det alltid var gode alternativer på markedet; kraftverkene passet rett og slett bedre til flyten i spillet.
Reklamer
Published in: on mai 28, 2010 at 20:59  Comments (2)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/05/28/tntf-6/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Kartet var veldig gøy, men det var vel ingen overraskelse. Jeg tror også jeg fikk bekreftet min mistanke om at kartet ikke er det man bør trekke frem når man har med spillere som ikke er rutinerte PG-spillere.

    Kraftverkene er jeg også veldig positiv til. Etter å ha prøvd de bare en gang så har jeg et inntrykk av at de gjør at spillet går litt for fort etter min smak. Det virker som om det er flere reelle alternativer til salg og ikke bare 2-3 ubrukelige kraftverk som vi er vant til og at det blir mindre kamp om «de virkelige godbitene». Derfor blir det kjøpt flere kraftverk og ikke minst for en billigere penge. Det gjør at hele spillet later til å gå fortere, faktisk litt for fort etter min mening. Jeg ser for meg at det er lurt å ha med litt flere kraftverk enn reglene foreslår.

    • Jeg lurte litt på om de første 3 av de utvidete kraftverkene kanskje burde ha vært med; den største forskjellen er jo at de nye kraftverkene jevnt over har mye dårligere kapasitet. Markedet bar og veldig preg av at vi fyrte kraftverk som var effektive.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: