Shopping-spree

Outland har 3-for-2 tilbud denne uken, så jeg måtte jo innom for å se om det var noen verdige utvidelser til samlingen. Det var flere gode alternativer, og til slutt stod det mellom Cuba, Steam, Small World og Tribune; til slutt var det Cuba som falt utenfor.

Cuba

Cuba ser ut som en herlig blanding av forskjellige Euro-games; kombinert på en måte som gjør spillet unikt. Denne står på listen over spill jeg har lyst på.

Steam

I «tog-spill» delen av brettspill har du tre hovedkategorier: 18XX-serien som fokuserer mest på selskapene og akjsemarkedet; Age of Steam som fokuserer på bygging av bane og sende gods rundt, og Ticket to Ride som er et familiespill om å bygge sett av kort for å bygge bane.

Steam er slags tredje uttave av Age of Steam; grunnet krangel om lisensieringer er det og en offisiell tredje utgave av Age of Steam. Ettersom samlingen min ikke har et eneste togspill (Anders har riktignok Railroad Tycoon) var det naturlig å anskaffe et av de. Valget mellom de endte til slutt på at Steam var endel billigere enn Age of Steam, og inkluderer to varianter hvor den ene er omtrent identisk med Age of Steam og en annen som forkortet spilletiden betraktelig.

Boksen inneholder:

 • Et dobbeltsidig kart i god kvalitet
 • 4 pappbrett med skinner
 • 1 pappbrett med andre tokens
 • 1 tøypose med godskuber i tre
 • 10 (!) sett med spillertokens i tre
 • Forståelige regler

Reglene er veldig like som Railroad Tycoon (som er en overprodusert familieutgave av Age of Steam), men med endel bedre løsninger på ting som har plaget meg i Railroad Tycoon.

Small World

Det er ikke bare togspill det er lite av i samlingen min; krigsspill er det heller ikke mange av. Twilight Imperium er et bra spill, men det er ikke akkurat raskt eller lett å sette seg inn i. Small World har jeg hørt beskrevet som «Risk uten terninger»; det er nok endel mer komplisert (og ikke minst gøy) enn Risk er, men sammenligningen er valid. Spillet er klassisk område-kontroll, men uten bruk av terninger for å ta over områder.

Spillet har og endel andre finurligheter, man kan bl.a. velge å plassere siviliasjonen sin «in decline»; dvs de gjøres uaktive og man velger en ny sivilisasjon å spille mens man fortsatt scorer poeng for det den gamle sivilisasjonen kontrollerer. I motsetning til Risk, så har man og en veldig begrenset mengde med tropper; med noen få unntak så får man ikke flere tropper enn de man begynner spillet med.

Det eneste neagtive med spillet (så langt, fra mitt perspektiv) er at det er en veldig corny fantasy-setting.

Boksen inneholder:

 • 2 dobbeltsidige kart; så det er et spilleområde for hver av 2, 3, 4 og 5 spillere
 • Lettforståelige regler og oppsummeringsark til hver spill
 • 7 pappbrett med brikker
 • Plastholder til samtlige av spillebrikkene! Stor kudos til Age of Wonders.

Tribune: Primus Inter Pares

Det siste spillet på listen, ser ut til å være noe helt annerledes enn alt annet jeg har i samlingen. Formålet med spillet er å samle støtte fra de forskjellige politiske delene av gamle Roma. For å gjøre dette sender du dine familiemedlemmer ut i byen, hvor de kan skaffe seg kontakter (kort) på forskjellige måter.

Disse kontaktene kan så brukes til å ta kontroll over de 7 forskjellige politiske delene. Slik kan man få de nødvendige delene som trengs for å oppnå målet med spillet (målene er fleksible og kan varieres etter hvor langt spill man vil ha).

Boksen inneholder:

 • Stort og vakkert spillebrett
 • Kortstokk med kontakter og mål for spillet
 • Spiller-matter
 • 2 pappbrett med tokens, inkl. reservedeler til alle brikker
 • 1 pose med trebrikker for spillerene
 • Regler og quickplay ark
Reklamer
Published in: on juni 2, 2010 at 21:39  Legg igjen en kommentar  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/06/02/shopping-spree/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: