Spillkveld hos Petter og Humberto

På lørdag ble jeg invitert til Petter og Humberto, som har for tiden har besøk av Simon. Ettersom de ikke har vært med å spille før, tok jeg med både Steam og Power Grid for å  ha et litt variert utvalg; det viste seg at vi faktisk rakk å spille begge deler.

Først prøvde vi Steam, som jeg ikke har spilt før ennå (Jeg har spilt Railroad Tycoon, som er en lignende variant). Til tross for noen små uklarheter om reglene, følte jeg vi hadde en veldig god flyt på spillet. Selv om noen av oss følte seg litt utbygget og innestengt til tider, så ble slutten likevel veldig tett.

Humberto (lilla) fikk nordøst alene og jeg (blå) fikk nordvest alene, mens Petter (orange) og Simon (brun) tok den sørlige delen av kartet og kranglet litt om ruter.

  • Øystein (blå): 48
  • Petter (oransje): 46
  • Simon (brun): 42
  • Humberto (lilla): 40

Desverre så var nok ikke den runden helt representativ, ettersom jeg hadde misforstått helt hvordan «City growth» fungerte; vi kjørte den på Town og ikke på City så det ble plassert utpå endel mer gods enn det skulle ha vært. Det viktigste var vel uansett at det var gøyt å spille.

Etterpå spilte vi Power Grid på Tyskland-kartet, med de alternative powerplant kortene (denne gangen med kun 4 fjernet og ikke 8; slik som vi fant ut nok var best etter forrige gang). Jeg (blå) begynte å bygge, og tok nordvest , Petter (rødt) tok nordøst og Simon tok midten. Jeg ble ganske raskt innesperret med kun 5 byer, mens Simon fikk utnyttet plassen i midten ganske bra. Som en følge var jeg nok en gang førstemann til å bygge når step 2 begynte, og fikk bygget mange relativt billige byer.

I siste runden ble det som vanlig hard budgivning for de store kraftverkene; Simon vant kampen om den første 7’er planten (og kom opp på 16) men jeg var heldig og trakk den andre 7’eren som var med som de siste kraftverket (og kom opp på 17). Etter å ha handlet ressurser hadde jeg såvidt (7 elektro til overs) nok til å bygge opp til 17 byer og avslutte spillet.

Desverre ga ikke kraftverkene den samme gode flyten denne gangen som sist, og falt litt mer inn i den gamle syklusen med kun et kraftverk som var verddt å kjøpe (og det ene var dårligere enn i de vanlige powerplantene).

Reklamer
Published in: on juni 22, 2010 at 22:33  Legg igjen en kommentar  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/06/22/spillkveld-hos-petter-og-humberto/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: