Første kveld i ferien

Fredag 25: Powergrid
Endelig var det tid for årets sommerferie, og i år gikk turen til sørlandet. Håvard og jeg skal en uke på hytten til Anders R sin familie, og etter en lang dags kjøretur var vi endelig fremme. Etter middagen var det tid for første runden med brettspill, og siden vi var litt sliten ble det en god gammel slager; Power Grid. I disse VM-tider tenkte vi det kunne gjøre seg med Brasil som kart; vi endte opp med rød, lilla og brun som områder, noe som førte til et meget avlangt kart.

Brasil har litt spesielle regler for ressurser; bl.a. er det veldig lite kull som kommer inn på markedet hver runde. Dette satte helt klart sitt preg på spillet, hvertfall når vi også hadde valgt litt rart område å spille på.

I starten valgte jeg å kutte av den sørlige delen; Håvard kuttet av den nordlige og Anders valgte å starte i midten. Anders var etterhvert ganske redd for å bli bygget inne; noe som førte til at han bygget mer defensivt enn offensivt. Håvard fikk veldig god uttelling på kraftverkmarkedet tidlig i spillet, og plukket opp #21 som sistemann, og #26 i runden etter som førstemann med å by mer enn både meg og Anders hadde råd til. Dette førte til en råeste økonomiske dominansen jeg har sett i spillet, hvor Håvard fyrte 2-3 flere byer enn oss andre, for mindre.

Med et slikt økonomisk forsprang var det ikke rart at Håvard vant komfortabelt, men det hjalp heller ikke på at jeg tabbet meg ut med turn-order i det Step 2 startet (noe som jeg vil anse som en av mine sterkeste sider til vanlig). Dette førte til at Håvard klarte å bruke sine oppsparte midler til å kutte meg av fra å gå inn i Anders sitt territorie; Håvard satt på 13 byer mens vi andre lå på 8-9.

  • Håvard (17/17) + 45
  • Anders (13/14) + 14
  • Øystein (12/14) + 13

(Bilder legges til når jeg er tilbake på en internettlinje som tåler det)

Reklamer
Published in: on juni 26, 2010 at 18:35  Legg igjen en kommentar  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2010/06/26/f%c3%b8rste-kveld-i-ferien/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: