Make Your Own Twilight Imperium

Forrige helg hadde vi en runde med Twilight Imperium, og denne gangen prøvde vi å bygge vår egen galakse, noe det er lenge siden sist vi gjorde. Denne gangen følte vi oss erfaren nok til at det burde gå greit uten at noen fikk helt store fordeler. Vi gjorde derimot en balanserende tilpasning; passet på at alle fikk like mange av hver type tile. Dette virket å fungere relativt vel, og er noe jeg vil fortsette med i fremtidige spill.

  • Håvard: Lizix Mindnet, svart.
  • Morten: Embers of Muat, orange.
  • Thorvald-August: Barony of Letnev, grå.
  • Øystein: Ghosts of Creuss, blå

Under byggingen brukte Håvard sin ene indre-ring tile til å plassere en Nebula mellom Thorvald og meg. Som resultat ble begge tilene som vendte mot han, tomme. Det mest interessante med byggingen, var at alle 4 wormholene ble plassert. Rasen min har som spesial-egenskap å kunne utnytte wormholes, ved at alle A og B wormholes regnes som vedsiden av hverandre, og jeg kunne ikke bli angrepet gjennom wormholes.

TI3-Start

I første runde skaffet Håvard seg Leadership, og viste hvordan den skulle brukes. Hans begynte med å ta Lisis/Velnor (et system med 2/0 og 2/2 planeter). Når jeg så rett etterpå kjørte Political, kunne han allerede innkassere produksjon. Som en ekstra bonus, ble det spilt en meget interessant lov: Enten måtte alle aktivere hjemsystemet sitt (og dermed i praksis avslutte runden, noe som ville vært en gigantisk fordel for Håvard), eller så måtte man for resten av spillet betale influence for å angripe i tomme systemer. Ikke overraskende, valgte man det sistnevnte.

TI3-Turn2

I de neste par rundene, skaffet Thorvald seg Mecatol Rex, mens resten av oss sikret oss hjemområdene.. Selv bygget jeg flaggskipet i runde to, etter at jeg ble nektet teknologi av et action kort.

TI3-Turn3

Så langt hadde ikke noen scoret mange poeng; jeg hadde innfritt mitt startmål, og Håvard hadde klart et par public mål. Alle sto litt og skulte på hverandre, og rett før jeg hadde tenkt å invadere bakrommet til Morten, hoppet Thorvald på min fremskutte base, og banket den enslige Dreadnaughten. Da  var det jo bare rett og rimelig at hovedflåten heller fikk komme på besøk den veien:

TI3-Showdown

Med en god porsjon flaks på terningene, ble invasjonen slått tilbake uten tap, og flåten var trygg til å gå videre mot Mecatol neste runde. I mellom tiden ble Morten invadert av Håvard, i en kamp som forårsaket stygge tap på begge sider:

TI3-Showdown2

I neste runde klarte jeg å få tatt Mecatol uten at Thorvald kjørte Diplomacy til å beskytte den.

TI3-Endgame

Neste runde beskyttet jeg selv Mecatol med Dipkomacy, og tok Morten sin rød-tech planet for å oppfylle et mål. Når jeg så kjørte Bureaucracy for å ta bonuspoeng, fikk jeg valget om å avslutte spillet direkte. En lite opptelling viste at Håvard og jeg begge hadde 5 poeng, men jeg hadde 12 planeter mot hans 11, og stakk hårfint av med seieren. Det kanskje mest interessante i spillet, var at Håvard fikk stikke av med Technology strategy veldig mange ganger, og endte opp med 13 Techer. Selv fikk jeg den kun en gang, og kjørte secondary på den kun 2 ganger, og endte opp med bare 6 techer, men hvor to av de var rase-spesialiseringene. Til gjengjeld hadde jeg endel ressurser å synke inn i flåten, som jeg føler jeg fikk bra betalt for.

Reklamer
Published in: on februar 1, 2013 at 21:28  Comments (1)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2013/02/01/make-your-own-twilight-imperium/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. Du sier at det var store tap på begge sider da jeg angrep Morten, men du glemmer å nevne hvordan jeg heltemodig dasket to war suns for å sikre to poeng!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: