Spiel’13 – En tur til Essen

I helgen var vi på en aldri så liten guttetur til brettspillenes Mekka, Internationale Spieltage i Essen, bedre kjent som Spiel, Essen, eller EssenSpiel. Utover tre store haller (den ene var vel egentlig mer gigantisk) fulle av folk som var interessert i spill av alle slag, ble det også tid for litt avslapping (Les: Tysk øl). Men, siden dette er en side dedikert til spill, tenkte jeg å presentere noen av spillene jeg kom over.

EssenLoot

Bildet over er de spillene som klarte å få seg en plass i kofferten min.

Landlord

Landlord er Friedemann Friese (best kjent for Power Grid) sitt første spill, og er ikke for de som er redd for litt konflikt i spillene sine. Spillet går ut på å bygge leilighetsblokker og få seg leietakere, samtidig som man «håndterer» de andre spillerene med alt fra mord og bomber til å installere en kjeller-pub som driver ut alle leietagerene. Veldig høy humor faktor, men desverre er ikke alle kortene godt nok forklart på kortet, så det blir litt oppslag i reglene innimellom.

Når man er inne på Power Grid, så måtta man jo ha de siste kart utvidelsene også: Australia/India, Nord-Europa (med Norge!)/UK & Ireland, og Quebec/Badem-Wurttemberg som tidligere ikke har vært tilgjengelig som enkelt-stående kart.

Augustus

Augustus ble den største esken som fikk plass i bagasjen, men selve spillet er faktisk veldig lite, og alle delene får plass i den fine svarte posten som følger med (og er synlig på bildet over). Mekanikken er en slags bingo-trekning, men det krever faktisk endel fra spillerene for å gjøre de rette valgene. Det kommer nok en lengre anmeldelse og forklaring av spillet senere, men det er raskt, enkelt og morsomt men beholder en viss dybde likevel. Ave Cesar!

Love Letter er derimot det aller minste spillet jeg tok med (det er den lille røde posen på bildet), og «handler» om at man skal levere kjærlighetsbrev til en prinsesse. Mekanikken er en fin blanding av bløffing og gjetting, og er rask enkel moro.

smashup

SmashUp (med obligatorisk Cthulhu-utvidelse) er et wacky og raskt kortspill hvor man velger to av 8 (12 med utvidelse) forskjellige lag, og blander de sammen, slik at man får fine kombinasjoner som Ninja-Pirater, Robot-Dinosaurer (med laser) eller Zombie-Cthulhu-kultister. Ikke så fryktelig dypt, men raskt og morsomt.

En liten utvidelse til Kingdom Builder for å øke til 5 spillere ble det også plass til i bagasjen.

Jeg fikk også prøvd endel andre spill, noen av de som er verdt å nevne:

  • A Study in Emerald – Meget bra strategispill med skjule lag, poeng som avhenger av hvilken side man er på, en dominion-lignende kort-mekanikk og en Cthulhu-inspirert setting laget av Neil Gaiman. Hva mer kan man be om?
  • Nations – På veldig mange måter er spillet en forenklet og raskere utgave av Through the Ages; det vil si et Civilization spill med kort.
  • Primate Fear – Man jobber på en skrapplass og skal flykte fra en zombie-ape ved å stable søppel, samtidig som man kan ødelegge de andre spillerene sine tårn.
  • Mr. Jack
  • Rattus Cartus
Reklamer
Published in: on oktober 29, 2013 at 23:03  Legg igjen en kommentar  

The URI to TrackBack this entry is: https://tarkeel.wordpress.com/2013/10/29/spiel13-en-tur-til-essen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: